Izvor:
08.08.2017 u 16:50
0

Napadač iz Pariza vraćen u psihijatrijsku ustanovu!

Francuski tinejdžer koji je pokušao s nožem da uđe na Ajfelovov toranj i napadne vojnike koji su stražarili, poslat je nazad u psihijatrijsku bolnicu, prenosi AP.

Tužilaštvo u Parizu naveo je da je psihatrijski stručnjak procenio da devetnaestogodišnjak nije u stanju da se suoči sa optužbama i da je zbog toga pušten iz pritvora.

Tinejdžer je vraćen u istu bolnicu iz koje je pušten prošle nedelje nakon čega je z subotu pokušao da naoadne vojnike.

Kako prenosi AP, državno tužilaštvo je saopštilo da su sudije za borbu protiv terorizma pokrenule istragu kojom žele da dobiju i drugo mišljenje o tome da li je napadač bio svestan sopstvenog ponašanja, kao i da li je bio sposoban da se suoči s optužbama.

U incidentu niko nije povređen, a osumnjičeni je rekao policiji da je bio u kontaktu sa pripadnikom Islamske države koji ga je ohrabrivao da napadne čuvare.

U Francuskoj je vanredno stanje na snazi od novembra 2015, kada su izvedeni teroristički napadi u Parizu u kojima je poginulo 130 osoba.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter