Izvor: Tanjug
16.11.2023 u 09:51
0

NBS O INFLACIJI: Na silaznoj je putanji, očekuje se dodatni pad početkom 2024.

Inflacija je na silaznoj putanji, u oktobru je pala na 8,5 odsto, a očekuje se da u prvim mesecima naredne godine padne ispod sedam odsto, rečeno je na prezentaciji izveštaja Narodne banke Srbije (NBS) o inflaciji.

Generalni direktor Sektora NBS za ekonomska istraživanja i statistiku Savo Jakovljević rekao je da će prosečna inflacija ove godine biti 12,5 odsto, a u 2024. godini 4,6 odsto.

PRIPREME MOGU DA POČNU: Poznati datumi održavanja završnih ispita za osnovce

On je naveo da se krajem naredne godine očekuje da inflacija bude nešto viša od tri odsto, dodavši da cene hrane i dalje rastu, ali da je rast niži nego ranije i da se očekuje da rast u novembru bude jednocifren.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter