Izvor: BSC HAPPY
22.03.2024 u 16:06
0

NEVREME ĆE SE SRUČITI NA SRBIJU: U ove delove zemlje već stiglo – Evo šta nas čeka večeras

Hladni front podeliće Srbiju na dva dela.

U većem delu Srbije u ovom času preovladava sunčano vreme, a do naoblačenja je došlo na severozapadu Srbije. Upravo se na severozapadu Srbije danas i očekuju kiša i pljuskovi, dok se u o stalim predelima Srbije očekuje suvo, piše Đorđe Đurić u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Maksimalna temperatura biće danas od 15 do 19°C, u Beogradu do 17°C.

Prvi dan vikenda doneće sunčano i veoma toplo vreme. Ujutro se slab mraz očekuje na jugu i jugoistoku Srbije.

Jutarnja temperatura biće od -2°C na jugu do 6°C na severu Srbije, maksimalna dnevna do 23°C, u Beogradu do 22°C.

U toku noći na severozapadu, a u nedelju i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a uz prodor hladnog fronta vetar će u skretanju na severozapadni, prolazno i jak. Hladni front podeliće Srbiju na dva dela kada je temperatura u pitanju i maksimalna temperatura kretaće se od 8°C na severozapadu do 22°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 10°C.

Krajem dana i tokom noći obilnije padavine očekuju se na jugu Srbije, uz pljuskove sa grmljavinom, dok će na višim planinama kiša preći u sneg. Istovremeno, na severu Srbije padavine će prestati.

Početkom sledeće sedmice biće osetno hladnije. Na severu Srbije u ponedeljak će biti sunčano. U ostalim predelima promenljivo oblačno, ujutro i pre podne u južnim predelima sa kišom, iznad 800 metara sa snegom.

U utorak u Srbiji sledi novo naoblačenje, u toku večeri i noći sa kišom. Maksimalna temperatura u ponedeljak i utorak biće od 11 do 15°C, u Beogradu do 13°C.

Sredinom sledeće sedmice Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona sa centralnog Mediterana i Jadrana. Izražena južna strujanja doneće osetno topliju vazdušnu masu, a u većini predela duvaće i veoma jak jugoistočni vetar, na planinama i u košavskom području sa olujnim udarima od 100 km/h.

Sreda će pored veoma toplog vremena doneti i kišu sa pljuskovima i grmljavinom, ali i pesak iz Sahare, pa se očekuju prljave padavine.

Maksimalna temperatura biće do 23°C. Četvrtak i petak doneće manji pad temperature vazduha.

Sam kraj marta i početak aprila doneće sunčano i pravio prolećno vreme, uz temperature od 20 do 25°C, zaključuje Đurić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter