Izvor: Nova.rs
20.12.2023 u 10:20
0

NOVA PRAVILA I BLAŽE KAZNE: Auto-put kroz Beograd postao je „obična“ ulica, šta to znači za vozače

Auto-put kroz Beograd od oktobra ne nosi oznaku auto-puta, a mnogi vozači su tu uredbu shvatili kao da je dozvoljena vožnja zaustavnom trakom. Ipak, vožnja zaustavnom trakom na auto-putu je i dalje zabranjena, međutim, prema rečima direktora Komiteta za bezbednost saobraćaja Damira Okanovića, kazna koja preti vozačima za ovaj prekršaj je sada znatno manja.

Vlada Srbije donela je novu uredbu koja je objavljena u Službenom glasniku 13. oktobra ove godine, kojom je prestala da važi dosadašnja Uredba o kategorizaciji državnih puteva i kojom je pomenuti deo auto-puta kroz Beograd izgubio svoj dosadašnji status i proglašen je za državni put II B reda. Reč o delu puta od Dobanovaca do Bubanj potoka.

Ova oznaka, kako stoji u uredbi, privremena je i to znači da će prestati da važe ograničenja od 100 i više kilometara na čas kroz Beograd, kao i da će pešaci i biciklisti moći da je koriste. Naime, kako se navodi u Službenom glasniku, uredba će važiti sve do 1. novembra 2024. godine.

OVO NE SMETE RADITI KAD PROĐE SLAVA: Mnogi prave jednu grešku, a sveštenici upozoravaju da je to veliki GREH

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter