Izvor: BSC happy portal
11.02.2024 u 14:15
0

NOVE GENERACIJE DONOSE NOVU SNAGU SRBIJI: Vučević uputio SNAŽNU PORUKU sa Sajma zavičaja u Novom Sadu

Sajam zavičaja, koji se po peti put održava na Novosadskom sajmu, koju organizuje Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, i danas je okupila brojne pojedince, zavičajna udruženja i institucije iz oblasti privrede, turizma i kulture.

MINISTAR VUČEVIĆ U POSETI VOJNIM VETERANIMA U APATINU: Proteklu nedelju obeležila godišnja analiza vojske (VIDEO)

Na više od 160 štandova posetioce će tokom dana moći da probaju zakusku i domaće proizvode, kupe ručno rađene predmete, dok će na bini biti upriličen kulturno-umetnički program.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

Manifestaciju je otvorio ministar odbrane Miloš Vučević, koji je kazao da identitetska pitanja, kultura i zajedništvo ne mogu biti sputani administrativnim merama i barijerama.

– One nam ne mogu zabraniti da pričamo istim jezikom, da imamo istu kulturu, veru i tradiciju – poručio je Vučević.

– Novi Sad i Vojvodina su prava mesta za ovakvu manifestaciju, jer je Vojvodina područje gde su uvek bile prisutne migracije, gde su ljudi dolazili iz različitih krajeva i sredina i donosili sa sobom neke vidove specifičnosti naše kulture pokazujući njeno bogatstvo. Drago mi je da Grad Novi Sad pomaže manifestaciju i što je pokazao da je dostojan domaćin za sve naše sunarodnike iz Republike Srpske, BiH, sa Kosova i Metohije, Hrvatske, Crne Gore, ali i iz Mađarske i Rumunije.

Vučević je rekao da je neophodno negovati tradiciju, čuvati identitet i nikoga ne osporavati, već da poštujemo sebe jer tako poštujemo i druge.

– Prvo morate da volite svoju kuću i porodicu da biste poštovali druge. Isto je i sa državom – kazao je Vučević. – Čuvajmo naš zajednički duh i identitet, a kulturu ne mogu da nam zabrane, kao ni da pričamo srpskim jezikom i pišemo ćirilicom. To je nešto što nas krasi. Siguran sam da stižu nove generacije s kojima se nova zora budi, koje su patriotski orijentisane i koje će doneti novu snagu Srbiji.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac istakao je da program na Sajmu zavičaja na najbolji način promoviše zajedništvo  našeg naroda i srpske kulture.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter