Izvor: Objektiv
03.01.2022 u 10:03
0

Nove odluke o radu ugostitelja: MUZIKA ĆE SVIRATI SAT VREMENA KRAĆE

Na zahtev stanara u Bulevaru maršala Tolbuhina 11, na poslednjoj sednici Skupštine grada izmenjena je odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. To znači da će se ranije zatvarati svi lokali u blizini zgrada ne samo na Vračaru, već i na drugim opštinama. Budući da su se stanari konstantno žalili na buku tokom noći i miris iz ćevabdžinica, u ovoj takozvanoj ulici gladnih, iz do sada važeće odluke izbrisana je odrednica “na teritoriji opštine Vračar”.

Tako će se odredbe odluke koje su se do sada odnosile na centar grada, a u kojoj stoji da se ugostiteljski objekti na Vračaru, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, a nalaze se do 50 metara vazdušnom linijom od najbliže stambene zgrade, mogu najranije početi sa radom u 6.00 i zatvarati se do ponoći. Vikendom ovo ograničenje važi do 1.00 posle ponoći. Muziku mogu da emituju najduže do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći.

Kako su naveli stanari Maršala Tolbuhina 11 u inicijativi, rad ugostiteljskih objekata ometa normalan život i ugrožava fizičko i mentalno zdravlje građana koji žive u blizini:

– Ograničenjem samo na teritoriju jedne opštine, Vračar, građani iz svih drugih opština stavljeni su u nepovoljniji položaj bez objektivnog i racionalnog opravdanja. Tako lokali rade tokom čitave noći, a ostali sugrađani koji ne stanuju na Vračaru su diskriminisani – navodi se u inicijativi koju je potpisao upravnik stambene zajednice u Bulevaru maršala Tolbuhina 11 Stevan Popović.

Osim odluke o korigovanju radnog vremena, stanari su tražili i da se uvede zabrana korišćenja roštilja na ćumur u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u blizini stambenih zgrada do 100 metara.

Samo akustična

Shodno odluci o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, za kafiće i restorane u stambenim zgradama ograničeno je radno vreme do 24 sata, a vikendom do 1.00 posle ponoći. Jedan član ove odluke odnosi se i na Skadarsku ulicu, gde je utvrđeno maksimalno radno vreme svakog dana od 00 do 24 sata, i mogu emitovati samo akustičnu muziku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter