Izvor: BSC Happy/Tanjug
06.07.2023 u 18:25
0

OBUKA ZA DEJSTVO U EKSTREMNIM USLOVIMA: Pogledajte kako izgleda obuka ronilaca (FOTO)

Ronilačka obuka veoma zahtevna i kompleksna

Na delu Dunava kod Novog Sada pripadnici ronilačke jedinice iz sastava Rečne flotile izvode redovnu obuku za realizaciju širokog spektra zadataka u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Obuka se realizuje na vodi, pod vodom i u zahvatu reke, u skladu sa namenom jedinice i prirodom zadataka koje izvršava, kako bi se očuvala i unapredila osposobljenost i borbena gotovost jedinice.

TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

U skladu sa programom obučavanja, uvežbava se izvođenje ronilačkih zadataka prilikom obezbeđenja brodova na neuređenom sidrištu, pretraživanje rečnog dna, savlađivanje podvodnih prepreka i dužinsko ronjenje po azimutu, uz upotrebu savremenog podvodnog naoružanja.

TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Ronilačka obuka u Vojsci Srbije je veoma zahtevna i kompleksna jer se od ronilaca očekuje da u svakom trenutku budu spremni za dejstvo u ekstremnim uslovima, a samo vrhunska osposobljenost garantuje uspešno izvršavanje namenskih zadataka, kako onih ofanzivnog tako i defanzivnog karaktera, navodi se u saopštenju.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter