Izvor: BSC HAPPY/INFORMER
18.01.2024 u 18:35
0

ODLIČNE VESTI: Struka podržala ideju ministarke Grujičić o platnim razredima lekara

Platni rezredi u zdravstvu sve su češća tema, o njima je opet juče govorila ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić, a njenu ideju podržali su i istaknuti hirurzi, rukovodioci klinika i zdravstvenih ustanova u Srbiji. Oni kažu da bi realizacija ove ideje doprinela poboljšanju efikasnosti, povećao kvalitet rada i zalaganje zaposlenih.

Ministarka zdravlja je da podsetimo i juče ponovila svoj stav u vezi sa platama lekara, i istakla da državni sektor mora malo više da se ugleda na privatni.

OBJAVLJEN KURS EVRA: Ovo treba da znate ukoliko danas idete u menjačnicu

Ona je nedavno govorila o tome da neko ko je uradio dve operacije a normlano je 20, nije zaradio celu već desetinu plate. Svesna da to nije popularna mera, kazala je i da platni razredi plaćaju obrazovanje, ali da neko ko se školovao treba i da privređuje.

–  Moramo napraviti razliku između onih ljudi koji drže zdravstveni sistem na svojim plećima, i između onih koji su tu, ali je njihov radni učinak daleko, daleko manji nego ovih drugih – objasnila je ministarka Grujičić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter