Izvor: kosovo-online
18.01.2024 u 17:22
0

„PLAŠIMO SE“: Povratnici na KiM ozbiljno zabrinuti

Članovi Privremenog organa Istok obišli su danas nekoliko povratničkih porodica kojima su u poslednjih dvadesetak dana obijene kuće, a predsednik tog Privremenog organa Kosta Belošević ističe da su vlasnici kuća i njihove komšije vidno uznemireni i uplašeni za svoju bezbednost.

Belošević za Kosovo onlajn kaže da su razgovarali sa meštanima koji su vidno uznemireni i uplašeni.

SUTRA NOVA PETICIJA: Narod želi i smenu gradonačelnika Zvečana

„Plaše se za svoju bezbednost, pored svih problema koje imaju – nezaposlenost i drugi ekonomski problemi, u poslednje vreme suočavaju se i sa problemom bezbednosti“, navodi.

Belošević ukazuje da je u prethodnom periodu obijeno sedam kuća, a da su prve opljačkane odmah posle Božića kada su vlasnici te kuće bili u centralnoj Srbiji gde su proveli praznike.

„Ali, to se nastavilo i poslednje dve su obijene pre dve večeri“, kaže Belošević i navodi da su odneti traktorski plug, pet metara kubnih drva, televizor, kompjuter, pokućarstvo, kao i da je ostatak nameštaja razbacan i delimično demoliran.

Belošević dodaje da je policija bila na licu mesta, izvršila uviđaj i, kako kaže, na tome se završilo.

„Zadatak policije je da pronađu počinioce. Sve se dogodilo preko noći, niko nije ništa primetio i video, tek ujutru su komšije i rođaci vlasnika tih kuća primetili da su kuće obijene i da je izvršena premetačina“, kaže Belošević.

U selu Ljubodža, opština Istok, opljačkane su juče kuće povratnika Marinka Blagojevića i Tomislava Radivojevića, dok su tokom božićnih praznika u istom selu opljačkane porodične kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter