Izvor:
11.05.2017 u 16:51
0

OPASNA KUPOVINA PREKO FEJSBUKA: 90 % trgovine nelegalno, čuvajte se prevara!

Skoro 90 odsto trgovine u Srbiji preko interneta nije legalno.

Kupovina preko Fejsbuka od fizičkih lica ne podleže Zakonu o zaštiti potrošača, pa kupci, sve više vođeni niskim cenama, postaju žrtve prevara, upozorio je Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

– Problem je i što Srbija nema znak za sajtove koji su provereni i bezbedni za kupovinu. Kad bi to postojalo, kao što postoji u mnogim evropskim zemljama, kupci bi imali jasan signal da li je njihova kupovina bezbedna i ne bi u tolikoj meri bili žrtve prevaranata – objašnjava Papović.

Najviše žalbi potrošača tokom 2016. bilo je na tehničku robu, i to na prvom mestu na televizore, a potom i na telefone, mašine za veš i frižidere. Od pristiglih 11.517 prigovora, polovina se odnosila na kupovinu proizvoda bez garancije.ž

Izvor: Kurir.rs

Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter