Izvor: TANJUG
26.09.2023 u 10:59
0

„OPORAVAK IDE U DOBROM SMERU“: Ministarka Đukić-Dejanović posetila nastavnicu ranjenu u „Ribnikaru“

Ministarka prosvete Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da bi bilo dobro kada bi se u programe rada sa decom koji ne moraju biti čisto fizička aktivnost uključio i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje (DIF).

Ministarka je navela i da je posetila nastavnicu ranjenu u tragičnom događaju u Ribnikaru i da je to bila njena lična potreba.

– Studenti koji su položili ples ili neke druge predmete mogu biti vrlo korisni u slobodnim aktivnostima koje imamo programom u školama – rekla je ona za TV Prva i podsetila da je Olimpijski komitet ponudio prosveti saradnju da olimpijsku pedagogiju primenimo u fizičkim aktivnostima u radu sa decom u 51 školi širom Srbije.

Đukić-Dejanović je navela i da će od 3. do 30. oktobra biti moguće prijavljivanje studenata druge i treće godine studija za pedagoške smerove za 230 stipendija Ministarstva.

Ona je podsetila i da je ova školska godina za decu u osnovnim školama počela specifično sa uputstvima koje je dao čitav tim stručnjaka, a teme su bile ljudske vrednosti.

NOVI LOŠ TREND MEĐU OSNOVCIMA: Čak i na času puše vejp, ni roditelji nisu upoznati sa štetnim dejstvom

Prvi dan je bio dan dijaloga dece i nastavnika u zavisnosti od uzrasta dece i kreativnosti nastavnika – rekla je ona i dodala da su u prvoj nedelji časovi bili tematski kako bi se ukazalo na to da se različitosti poštuju i da ljudska prava budu demonstrirana kao nešto jako važno.

Đukić-Dejanović je naglasila i da sve što nam se događa i što se događalo u prethodnom periodu asocira na potrebu da moramo veći stepen pažnje da posvetimo segmetu vaspitanja i bezbednosti u školi, ali i van škole.

– Jako je bitno i učešće dece u timskom radu. Deca imaju potrebu da dele i radost i brigu – kazala je ona.

Ministarka je navela i da je posetila nastavnicu ranjenu u tragičnom događaju u Ribnikaru i da je to bila njena lična potreba.

Oporavak nastavnice ide u dobrom smeru, ali tragedija koju je ona doživela ostavlja takav pečat da je zaista potrebna jedna psihološka rehabilitacija. Ona je žena mentalno stabilna, ali ipak je doživela takvu tragediju da će joj trebati jako puno vremena. To su rane koje se leče, ali nikada ne zarastu – kazala je Đukić-Dejanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter