Izvor:
13.12.2018 u 09:49
0

OPREZ GRAĐANIMA: Ne uzimajte roze perje golubova zbog smrtonosnog otrova u njima!

Na društvenoj mreži Facebook, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica u Srbiji izbacilo je javno obaveštenje u kome apeluje na opreznost građana.

Naime, ptice koje obleću našim nebom zatrovane su opasnim otrovom koji može biti i smrtonosan po čoveka.

Naročiti oprez upućen je roditeljima male dece zbog dečije znatiželje da rukom doohvataju i skupljaju stvari sa ulice.

– Pre nekoliko dana u samom centru Vršca pronađeno je perje domaćeg goluba koje je najverovatnije zatrovano opasnim otrovom Furadanom.Koliko je taj otvor opasan govori i podatak da je samo nekoliko miligrama "furadana" dovoljno da ubije čoveka, dok bi pakovanje od 20 kilograma moglo da potruje čitav grad. Ovaj insekticid, koji se koristi u poljoprivredi, strogo je zabranjen u Srbiji i u EU, a sumnja se da je u Sremsku Mitrovicu donet ilegalno iz Albanije ili Turske.

Ukoliko se susretnete sa ovim slučajem, odmah ga prijavite policiji.

Happytv.rs
Foto: Facebook/printscreen/Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter