Izvor: Kurir.rs
12.05.2023 u 16:49
0

„VEROM I MOLITVOM DA SE OBRATIMO GOSPODU, A NE SUKOBIMA“: Patrijarh Porfirije pozvao vernike na Spasovdansku litiju

Njegova svetost Patrijarh srpski g. Porfirije služio je danas, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog Svetu svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj Kosi.

„POTRAŽIMO ODGOVORNOST I KRIVICU U SEBI“ Patrijarh Porfirije održao opelo za pokoj duša nastradalih učenika (VIDEO)

U svojoj besedi patrijarh Porfirije je pozvao na mir, nenasilje, slogu i toleranciju. Pozivajući građane na Spasovdansku litiju, patrijarh je rekao:

„Ja vas molim, i mislim da je to važno za sve nas, da na Spasovdan dođemo na litiju i da se verom i molitvom, a ne sukobima i svađama međusobnim, prozivanjem i optuživanjem i podelama, obratimo Gospodu da bude uz nas. A naročito u toj litiji se molimo za našu decu, za mir, za razumevanje među njima, za spoznaju da smo jedni drugima potrebni, da su oni nama potrebni“, poručio je patrijarh Porfirije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter