Izvor:
24.05.2017 u 21:05
0

PITANJE KOJE SVE MUČI Šta ako još niste dobili novu zdravstvenu?!

Ako spadate u milion građana Srbije koji još nisu dobili nove elektronske zdravstvene knjižice, a “papirne” vam ističu 31. maja, budite spokojni!

Bićete primljeni u svaku zdravstvenu ustanovu bez obzira na to, samo je bitno da vam je uvek pri ruci potvrda koju ste dobili u filijali RFZO, kada ste predali zahtev za novu knjižicu. Nije problem ni ako ste taj dokument izgubili, dovljno je da odete u filijalu i ponovo je uzmete.

Nemanja Velikić, savetnik za informisanje direktora RFZO, kaže za “Alo!” da je dosad zahteve za nove elektronske kartice predalo 6,3 miliona ljudi od, 6,8 koliko ima osiguranika u Srbiji. Još milion čeka, naglašava on, na elektronske kartice, a 500.000 njih uopšte nije predalo zahteve za izdavanje nove kartice.

Naravno da to i dalje mogu da učine u najbližim filijalama RFZO. Bitno je da građani shvate da će svi, kojima su uplaćeni doprinosi, biti primljeni kod lekara. Milion kartica trenutno je u fazi izrade u Zavodu za izradu novčanica. Njihove mogućnosti su 700.000 kartica mesečno. Zahtevi za izdavanje novih knjižica mogu da se podnose na šalterima RFZO, “Pošta Srbije” ili na portalu “Euprave”. Osiguranici mogu da provere da li im je gotova nova elektronska knjižica vrlo jednostavno na našem sajtu. Neophodno je da ukucaju samo svoj jedinstevni LBO broj – objasnio je Velikić.

alo.rs
foto:Twitter/Mondo_Zabava

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter