Izvor: BSC HAPPY
14.12.2023 u 16:49
0

Počela izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca

Izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca, duge 22 kilometra počela je danas, a obeležavanju početka radova prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ugovor o projektovanju i izvođenju radova potpisan je u julu ove godine, a koštaće 265 miliona evra.Obilaznica oko Kragujevca će biti spojena sa Koridorom 11 a projektovana je za brzinu od 100 kilometara na čas.

GRAD BEOGRAD DONEO DIVNU ODLUKU: Umesto novogodišnjeg vatrometa uplaćuje novac društvima za zaštitu životinja

Prva faza obuhvataće izgradnju obilaznice u dužini od pet kilometara kroz katastarske opštine.

„Ovo će biti velika stvar za Kragujevac, a i za Milanovac. Obilaznica je će dati šansu Kragujevcu da uredi centar grada. Ovo rešava 80 odsto problema Kragujevca, kao i pitanje zagađenosti, infrastrukture“, rekao je Vučić.

Obilaznicu gradi konzorcijum srpskih kompanija koje, po rečima Vučića, neće moći da dobiju druge poslove ako tu saobraćajnicu ne završe u planiranom roku.

„U ovom trenutku radi se mnogo auto-puteva i brzih saobraćajnica. Čekali smo mnogo godina na mnoge puteve“, rekao je Vučić.

Istakao je da postoje veliki problemi u održavanju puteva u Srbiji.

„Umemo da izgradimo, ali ne i da održavamo“, rekao je Vučić.

Ocenio je da je za Srbijuvažno da kompanija Stelantis u Kragujevcu u junu iduće godine pokrene fabriku za proizvodnju električnog vozila „fijat panda“ zato što će imati veliki izvozni potencijal.

„U Kragujevcu bi mogla da bude fabrika sa najvećim izvoznim potencijalom i da se takmiči sa Ziđinom i železarom u Smederevu. To bi uticalo na rast bruto domaćeg proizvoda u drugoj polovini sledeće godine i daljem povećanju plata, penzija, životnog standarda“, rekao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter