Izvor: Happy BSC Portal/Blic.rs
13.11.2023 u 07:50
0

POČINJE PRIJAVA ZA STUDENTSKE KARTICE: Više od 240.000 studenata u Srbiji ima pravo na nju, evo kakve ih pogodnosti čekaju

Danas kreće prijava za studentske kartice! Više od 240.000 studenata u Srbiji ima pravo na nju, evo kakve ih pogodnosti čekaju.

Prijava studenata za nove studentske kartice počinje danas, u podne, na portalu Uprave za trezor. Ministar finansija Siniša Mali juče je podsetio studente na prijavu i pozvao ih da se prijave za nove studentske kartice.

Mali je naglasio da su studentske kartice potpuno besplatne, kao i da sve studente očekuje brojne povoljnosti i popusti.

– Sutra kreće, kao što smo i obećali, prijavljivanje za studentsku karticu. Ova kartica po prvi put će biti i platna kartica. Potpuno besplatno će se studentima otvoriti račun u banci, besplatno je i održavanje računa.

Pravo na ovu karticu ima 240.000 studenata u Srbiji. Dakle, svi studenti, ovo nije samo domska kartica. I u pregovorima smo sa velikim brojem kompanija, preduzeća, institucija, da studentima daju što veće pogodnosti.

Kako ministar ističe, Er Srbija davaće 10% popusta na avionske karte, a „Srbija voz“ 20 odsto popusta na putovanje vozom.

Pored toga ministar je istakao i da razgovaraju sa brojnim supermarketima, knjižarama i osiguravajućim društvima. Osim za državne univerzitete ova kartica će se odnositi i na privatne univerzitete, kao i na univerzitet u Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici.

Šta je potrebno za prijavu?

Studenti će prilikom prijave za najnoviju pomoć države unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova i biraće ekspozituru Banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu.

– Studenti će, takođe, prilikom prijave, davati saglasnost za obradu podataka – dodao je ministar.

GOTOV RASPUST: Školarci se sutra vraćaju u klupe, a evo kada će ponovo na odmor!

Studentska kartica besplatna, služiće za plaćanje i identifikaciju

Nova studentska kartica će biti potpuno besplatna, biće platna, a služiće i kao identifikaciona. Ono što je posebno važno naglasiti jeste da će za nju moći da se prijave svi studenti akreditovanih fakulteta i akademija u našoj zemlji, kako državnih i tako i privatnih – navodi se u objavi ministra Malog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter