Izvor:
23.09.2019 u 17:34
0

POLICIJA SE PRIPREMA ZA IZBORE: Šesti oktobar biće dobro obezbeđen!

Generalni direktor kosovske policije Rašit Ćaljaj rekao je da će njihov prioritet pre, za vreme i nakon izbora biti očuvanje mirne i bezbedne atmosfere za sve građane, kao i održavanje reda, mira i javne bezbednosti na Kosovu.

Prema njegovim rečima, biće raspoređen dovoljan broj policajaca i preduzeće se dodatne mere, imenovanjem policijskih koordinatora sa CIK-om i drugim institucijama uključenim u izborni proces 6. oktobra.

Policija će, kako je saopšteno, pružati sigurnost tokom predizborne kampanje, biće angažovana na osiguranju bezbednosti na dan izbora, kao i u post-izbornom periodu, koji predviđa transport osetljivog materijala.

Kako se navodi, dužnosti policajaca biće i obezbeđivanje prava glasa i preduzimanje svih proceduralnih i krivičnih radnji protiv svakog ko krši zakone koji regulišu i sankcionišu nezakonito sprovođenje izbora, a radiće u tesnoj saradnji sa tužiocem.

Čaljaj je rekao i da će se šefovi odeljenja, regionalne direkcije, komandiri policijskih stanica i američki predstavnici ICITAP-a, upoznati sa planiranjem, procenama i angažovanjem policije u obezbeđivanju sigurnosti izbornog procesa.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/rtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter