Izvor: Tanjug
23.08.2021 u 19:41
0

Predsednik kompanije Rio Tinto posetio region Loznice

 Predsednik kompanije Rio Tinto Sajmon Tompson i izvršna direktorka kompanije Rio Tinto Minerals, koja ima izvršnu odgovornost za projekat litijum-borata Jadar, Šinejd Kaufman posetili su region Loznice proteklog vikenda.

VAŽNO:

UŽASI NA KOSOVU NE PRESTAJU! Grupa Albanaca pretukla srpskog DEČAKA (12)

SLIKA GOVORI VIŠE OD HILJADU REČI: Mali podelio fotografije NAJLEPŠEG DELA BEOGRADA koji su sugrađani ranije IZBEGAVALI! (FOTO)

CIPRIJANI: Definitivno razmišljam o ulaganju u Beograd – imate sjajnog predsednika!

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

U saopštenju kompanije Rio Sava Exploration navodi se da je poseta usledila nakon prošlomesečne odluke Uprave Rio Tinta da za projekat izdvoji 2,4 milijarde dolara, a pod uslovom da dobiju sva relevantna odobrenja, dozvole i licence i nastave angažovanje sa lokalnim zajednicama, Vladom Srbije i civilnim društvom.

Tompson je rekao da taj važan projekat ima potencijal, te da Srbija može da iskoristi priliku koju pruža sve veća potražnja za litijumom, vođena globalnom energetskom tranzicijom.

Kaufman je rekla da je ponosna na ono što je njihov tim postigao u Loznici otkako su njihovi geolozi otkrili Jadarit 2004. godine.

““Takođe sam u potpunosti sigurna u nastavljanje greenfield litijum projekta svetske klase koji će koristiti svetu i Srbiji““, navela je Kaufman.

Dodala je da je projekat Jadar osmišljen u skladu sa najvišim ekološkim standardima i da će biti razvijen „na način na koji možemo biti veoma ponosni““.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter