Izvor: novosti
16.01.2021 u 07:47
0

PREDSEDNIK SRBIJE DOČEKUJE VELIKU POŠILJKU KINESKE VAKCINE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekaće danas na aerodromu „Nikola Tesla“ avion „Er Srbije“ kojim će iz Kine biti dopremljeno milion doza vakcine kompanije „Sinofarm“.

Kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Republike, Vučić će avion dočekati u 9.50 časova.

Podsetimo, reč je o inaktiviranoj vakcini koja se koristi u Kini, Bahreinu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Napravljena je od korona virusa, a deluje tako što „podučava“ imuni sistem da stvara antitela protiv SARS-CoV-2. Antitela se vezuju za virusne proteine.

Da bi kreirali BBIBP-CorV, istraživači iz Pekinškog instituta dobili su tri varijante korona virusa od pacijenata u kineskim bolnicama. Odabrali su jednu od varijanti, jer je bila u stanju da se brzo razmnožava.

OVO ĆE VAS ZANIMATI: 

Fajzer će smanjiti isporuke vakcije za Evropu

U Vladi CG završen sastanak sa Ðukanovićem

POVODOM MASOVNE VAKCINACIJE ODRŽAN SASTANAK: Od ponedeljka kol-centri za pomoć starijima oko imunizacije

EVROPSKA UNIJA PRETI BOSNI: Situacija sa migrantima je neprihvatljiva!

Kada su istraživači proizveli velike zalihe korona virusa, zalili su ih hemikalijom zvanom beta-propiolakton.

Inaktivirani korona virusi više nisu mogli da se repliciraju, ali su njihovi proteini, uključujući šiljke, ostali netaknuti.

Zatim su istraživači izvukli inaktivirane viruse i pomešali ih sa malom količinom jedinjenja na bazi aluminijuma, koji stimulišu imuni sistem da pojača svoj odgovor na vakcinu.

I ova vakcina daje se u dve doze.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter