Izvor:
17.04.2018 u 14:39
0

PREKRŠIO MEĐUNARODNO PRAVO: Le Pen napala Makrona zbog Sirije! (VIDEO)

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je novinarima da su Vašington, London i Pariz napali Siriju na osnovu odluke međunarodne zajednice iako dobro zna da se o tome nije glasalo ni u jednom telu Ujedinjenih nacija, izjavila je predsednica Nacionalnog fronta Marin le Pen.

– Na koji način je izveden napad, a ti to znaš i Francuzi to razumeju – zapitala je Le Penova dodavši da francuski predsednik dobro zna da je prekršio međunarodno pravo.

– Međunarodna zajednica ne može da se svede na Sjedinjene Države i Veliku Britaniju, te Francusku, koja ih prati – kazala je ona i istakla da Makron nije mogao da iznese "ni najmanji dokaz koji bi opravdavao vojne udare" i da su međunarodni inspektori stigli u Siriju posle udara.

– Kažem Francuzima da smo već bili obmanuti kad smo gledali epruvete koje je trebalo da dokažu postojanje oružja za masovno uništenje u Iraku. I žao mi je što sam vas na to podsetila, ali ne možete intervenisati u stranoj zemlji, jer je upravo to kršenje međunarodnog prava. Kada nemamo nikakvih dokaza – rekla je Le Penova.

Sjedinjene Države, Francuska i Velika Britanija su u subotu, 14. aprila izvele raketni napad na Siriju bez odluke Saveta bezbednosti UN, a izgovor je bio navodni hemijski napad od strane sirijske vojske, iako za to i dallje nema nikakvih dokaza. Te tri zemlje nisu ni sačekale izveštaj eksperata OPCW, koji su tek posle raketnog udara stigle na mesto navodnog hemijskog napada.

Sirijska PVO oborila je 71 od 103 lansirana projektila. U napadu nije bilo ljudskih žrtava, a uništena su dva skladišta i vojni istraživački centar u Barzehu.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter