Izvor: BSC HAPPY/TELEGRAF
17.12.2023 u 11:20
0

PRETE LI IZLIVANJA? Nivo velikih reka u Srbiji iznad granica redovne odbrane od poplava

Vodostaj na Dunavu kod Bezdana nalazi se iznad granice redovne odbrane od poplava, a vodostaji kod Novog Sada 18. decembra, kod Slankamena 20. decembra, kod Pančeva 21. decembra, na Tisi kod Titela 20. decembra će dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

Zbog naglog otapanja snega na jugu Nemačke, došlo je do naglog porasta Dunava, pa čak i poplava u slivu ove reke u Nemačkoj.

Zbog ove situacije, Dunav je prethodnih dana u Srbiji zabeležio nagli porast, u gornjem toku kroz Srbiju za više od dva metra.

Pored Dunava, nagli porast zabeležili su i Tisa i Sava.

DELOVI SRBIJE OKOVANI SNEGOM! Snežni nanosi veći od metar, neka sela bez struje (FOTO/VIDEO)

Iako je na delovima Dunava, Tise i Save na snazi redovna odbrana od poplava, nema opasnosti od većih izlivanja i poplava.

Dobra vest je da će narednih dana u slivu Dunava biti suvo i bez padavine, pa se u gornjem toku kroz Evropu očekuje stagnacija i postepeni pad.

Zbog obilnih padavina prethodnih dana zabeležen je rast manjih reka u Srbiji, koji je sada u opadanju, dok je trenutno u porastu nivo Velike Morave, ali nema opasnosti od dostizanja kritičnih vrednosti i poplava.

U narednom perioudu i na teritorije Srbije ne očekuju se značajnije padavine, što će ići u prilog kada su reke u pitanju da ne bude većih problema.

I pored obilnih padavina na našem području i u centralnoj Evropi, rečna koritia bila su pripremljena za dotok veće količine vode.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter