Izvor:
11.05.2017 u 23:21
0

PUTIN POTPISAO UKAZ PROTIV ANONIMNOSTI NA INTERNETU!

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz protiv anonimnosti na internetu, kojim treba da budu uređeni i svi servisi na virtuelnoj mreži koji imaju funkciju sredstava masovnog informisanja, objavljeno je na sajtu Kremlja.

Prema Strategiji razvoja informacionog društva u Ruskoj Federaciji 2017-2030.“, ruska vlada u narednih šest meseci treba da se posveti podršci tradicionalnim medijima i uređivanju servisa koji su im slični, poput društvenih mreža, internet televizija, mesindžera i sličnih sistema.

Ove mere su, kako je navedeno u dokumentu, neophodne da bi se u Rusiji formirao “informacioni prostor koji uzima u obzir potrebe građana i društva da dobiju kvalitetne i verodostojne informacije“.

U ukazu je, takođe, predloženo da se uvedu mere koje zabranjuju anonimnost na internetu, kako bi se sprečila “neodgovornost i nekažnjivost“ korisnika interneta. Istovremeno, planirano je stvaranje sistema koji bi garantovao bezbednost korisnika i poverljivost njihovih informacija.

Do 1. oktobra treba da budu izrađene mere koje će omogućiti državnim organima da pređu na domaća sredstva za šifrovanje i da bude uveden sistem zaštite ruske infrastrukture od hakerskih napada.

sputniknews
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter