Izvor:
29.05.2017 u 23:06
0

PUTIN U POSETI FRANCUSKOJ: Za Makrona ni jedan međunarodni problem ne može se rešiti bez Rusije! (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u Francusku. Putina je u Versaju dočekao predsednik Francuske Emanuel Makron.

Nakon ceremonije fotografisanja, Emanuel Makron i Vladimir Putin ušli su u dvorac gde je počeo sastanak, kojem pored dva predsednika prisustvuju i njihovi najbliži saradnici.

Putin će, zajedno sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, u Versaju otvoriti izložbu kojom se obeležava 300 godina francusko-ruskih diplomatskih veza.

Kako je ranije saopštio Kremlj, tokom sastanka na najvišem nivou biće razgovora o stanju i perspektivama razvoja rusko-francuskih odnosa u političkoj, trgovinsko-ekonomskoj i kulturno-humanitarnoj sferi.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da se ni jedan međunarodni problem ne može rešiti bez Rusije.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Versaju istakao važnost Rusije u savremenom svetu, prenosi TAS S.

On je kazao i da veruje da dve države mogu da sarađuju po pitanju Sirije, kao i da želi da ojača saradnju u borbi protiv Islamske države, prenosi AP.

Makron je istakao i da želi demokratsku tranziciju u Siriji, ali ne po cenu "ratom razorene zemlje koja postaje propala država".

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je upotreba hemijskog oružja u Siriji "crvena linija", koja zahteva "hitan odgovor" iz Francuske.

"Na našoj strani postoji veoma jasna crvena linija, upotreba hemijskog oružja od bilo koga", rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Versaju, prenosi AFP.

Kako se navodi, Makron je dodao i da želi da ojača saradnju sa Rusijom.

Izvor: rs.sputniknews.com
Foto: YouTube Printscreen/RT на русском

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter