Izvor:
15.01.2018 u 20:03
0

RADE NA DOBRIM ODNOSIMA: Pjongjang šalje orkestar u Južnu Koreju za zimsku olimpijadu!

Severna Koreja pristala je da pošalje orkestar, od 140 članova, koji će nastupiti na Zimskim olipijskim igrama u Južnoj Koreji u februaru, saopštili su zvaničnici u Seulu.

Zvaničnici dveju Koreja, koje su tehnički još u ratu posle konflikta od 1950. do 1953. godine, kada je sklopljeno primirje, ali nije potpisan i sporazum, sreli su se na teritoriji Severne Koreje u selu Panmundžom, gde su razgovarali o slanju severnokorejskog orkestra..

Dve strane su se saglasile da orkestar nastupi u Seulu i Gangneungu, nedaleko od Pjongčanga, saopštilo je južnokoresjko ministarstvo za ujedinjenje. Severna Koreja poslaće preliminarni inspekcijski tim "u najskorije moguće vreme", radi obezbeđivanja logistike, postavljanja opreme i provere svih uslova za nastup.

Odluka da se ugosti orkestar iz Severne Koreje "doprinosi poboljšanju odnosa i oporavku kulturne homogenosti" između dve Koreje, saopštilo je ministarstvo za ujedinjenje.

Zimske olimpijske igre biće održane u Pjongčangu, u Južnoj Koreji, od 9. do 25. februara.

Izvor: Tanjug
Foto : pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter