Izvor: HappyBSC
11.08.2022 u 09:54
0

RATKO DMITROVIĆ U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Demografska slika ne može da se popravi u gradovima, tu pada, ona se popravlja u ruralnim delovima!“

Ovog jutra u emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ na televiziji Hepi bio je trenutni ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije – Ratko Dmitrović. 

MINISTAR DMITROVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Nerađanje-civilizacijska promena! PREOVLADAO JE HEDONIZAM, zato nestajemo kao NAROD!“

Tokom njegovog mandata postala je vidljiva borba za natalitet s obzirom na to da nam statistika ne ide na ruku već nekoliko godina.

– Ima određenih pozitivnih pomaka, to sada ne mora biti ništa spektakularno, ali jeste posledica onog što Vlada doprinosi i novim merama koje su startovale prvog januara, pogurale su ceo taj trend. Najviše u malim sredinama, što je veoma ohrabrujuće. Moramo poraditi na dodatnim stimulacijama i strateškim pristupima, najviše na demetropolizacije Srbije. Demografska slika ne može da se popravi u gradovima, tu pada, ona se popravlja u ruralnim delovima, tamo gde ljudi bez problema mogu da imaju više dece – rekao je, pa dodao: 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 – U sinergiji više ministarstva radi na svemu tome, da se promeni slika ruralnih delova. Lakše je sve prolaziti u manjim sredinama, mnoge životne situacije.

 Naša zemlja rapidno raste, imamo robne rezerve, dobro vođenje ministarstava, ekonomski rast,  ali se često suočavamo sa napadima, naročito na predsednika Aleksandra Vučića, a to radi i Hrvatska, posebno je buru napravila nedavna situacija kada mu je zabranjeno da privatno poseti Jasenovac.

 – To nije ništa novo, ali svako zašto – ima svoje zato. Vratimo se na jedan podatak o kojem se u tim analizama mnogo ne govori. Srbija nije postojala 88 godina. Tokom tih godinama rađa se nekoliko naroda. Srbija sada počinje da smeta. Hrvatima je najveća pobeda Oluja i nemojte da očekujete da oni to neće proslavljati. Proterali su Srbe, to je jedina pobeda njihove vojske, pre toga samo Bljesak. Imajte na umu da mi sada možemo da se odbranimo, rekao je nedavno Vučić. A možemo da uradimo samo kada nam je jaka i stabilna država. Hrvatska istorija je veoma interesantna, od sredine devetnaestog veka pa dublje dosta toga je fikcija – rekao je između ostalog ministar Dmitrović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter