Izvor: Telegraf
25.09.2021 u 08:48
0

REKLI DA ĆE SE SAMI IZLEČITI: Bračni par iz Trstenika zaražen koronom odbio bolničko lečenje, oboje preminuli

– Rekli su da će se samo izlečiti – navela je doktorka Doma zdravlja u Trsteniku.

Stariji bračni par iz Trstenika preminuo je od posledica korona virusa, nakon što su supružnici odbili bolničko lečenje posle pregleda u kovid ambulanti u ovom gradu.

Kako je ispričala dr Ivana Mijajlović, lekarka u kovid ambulanti Doma zdravlja u Trsteniku, njih je u ovu zdravstvenu ustanovu doveo sin.

– Rekli su da će se sami izlečiti. Čak je njihov sin rekao kako će on da ih oporavi kada im spremi pečeno prase. Ali, sutradan im se stanje naglo pogoršalo i odmah su hospitalizovani. Nažalost, oboje su preminuli u kovid bolnici – kaže  dr Mijajlović.

PROČITAJTE JOŠ:  UVEDENE KOVID PROPUSNICE: Medicinski fakultet u Beogradu uveo nove uslove za prisustvovanje nastavi

Kako dodaje, veliki je broj građana koji ne žele da se jave lekarima kada dobiju simptome koronavirusa. A onda, kada dođu, često bude kasno.

Neozbiljno shvataju situaciju. A populacija onih koje sve to olako shvataju je šarenolika. Ima i mladih, ali najviše je starijih osoba. Vrlo često se dešava da prođe i 10 do 12 dana pre nego što se jave u kovid ambulantu. Uglavnom je reč o nevakcinisanim osobama – kaže ova doktorka.

Lekarka iz Trstenika je konstatovala da ima i sve više mlađih osoba koji imaju težu kliničku sliku. I da čak i pored toga, i dalje ne veruju da imaju koronu.

– Mnogi se okreću alternativnim lečenjima. Piju lekove koje veterinari prepisuju za lečenje životinja. Misle da će tako da se izleče. A kada im pomenete da je vakcina jedino rešenje, onda odgovaraju da im ne pada na pamet da to učine. Jednostavno, dosta je onih koji ne veruju ni u kovid 19 ni u vakcinu – objašnjava dr Mijajlović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter