Izvor: telegraf.rs
07.06.2022 u 18:44
0

ROJ DIVLJIH PČELA NA NOVOM BEOGRADU: Osvanuo pčelinjak ispred stambene zgrade!

Iskusni pčelar Slađan Simonović kaže za medije da su u pitanju domaće medonosne pčele koje ne predstavljaju nikakvu opasnost po ljude.

U Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu, ispred stambene zgrade, pojavio se roj divljih pčela. Širom Beograda pčele su počele da prave svoja staništa i da se roje, što je uobičajena pojava za ovo doba godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

OBELEŽEN JUBILEJ SRPSKE POŠTE: Otvorena još jedna poslovnica u Novom Sadu

Često kažemo „vredan kao pčela“ – o tome koliko su pčele zaista vredne govori snimak na kom se vidi roj, nastao gotovo preko noći.

– Ja sam iznenađen, čitao sam u novinama da su se pčele svuda zapatile u Beogradu, ali nisam očekivao da će da naprave pčelinjak ispred naše zgrade – kaže jedan od stanara Ulice antifašističke borbe.

Inače, pčela je insekt koji je jako važan za ekosistem planete zemlje i u proseku obiđe i opraši više od 1.000 cvetova.

One pored toga proizvode slatki, lekoviti, zlatni sirup koji nazivamo medom.

Savet je da, ako vidite roj poput ovog, nikako ne uništavate pčele, već da pozovete nekoga ko će ih stručno ukloniti i premestiti na mesto koje je sigurno i za njih i za ljude. Ove pčele nalaze se na velikoj visini, ali može da se desi i da one pronađu mesto za košnicu ili rojenje mnogo bliže ljudima.

Iskusni pčelar Slađan Simonović kaže za medije da su u pitanju domaće medonosne pčele koje ne predstavljaju nikakvu opasnost po ljude.

– Pčelinjaci se pojavljuju svuda u Beogradu. Neke se okače u rupi zgrade, neke ispod spoljašnih roletni od zgrada, a neke i na drvećima. To nije ništa neuobičajeno. Period maja, juna i jula je period njihovog prirodnog rojenja. To su pčele koje ne treba uznemiravati i koje ne treba sklanjati – tvrdi Slađan.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter