Izvor:
29.05.2019 u 17:50
0

RUSIJA: Ruski istražni komitet pokrenuo istragu o incidentu u vezi ruskog državljanina Krasnoščenkova zaposlenog u UNMIK-u!

Ruski istražni komitet pokrenuo je predistražni postupak u vezi sa napadom na KiM na državljanina Rusije, zaposlenog u UN, Mihaila Krasnoščenkova i navodi da tretman prema njemu, i njegovo hapšenje, predstavljaju bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog društva.

Ruski istražni komitet pokrenuo je istragu o incidentu u vezi ruskog državljanina Krasnoščenkova zaposlenog u UNMIK-u – saopštila je pres služba Komiteta.

U jutarnjim časovima 28. maja, navodi Komitet, kosovska policija je upala u severne opštine na KiM, mahom naseljene srpskim stanovništvom, i između ostalih uhapsila i Krasnoščenkova koji užuva diplomatski imunitet.

Komitet saopštava da tretman prema njemu, i njegovo hapšenje od strane kosovskih specijalnih snaga, predstavlja bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog društva.

Agencija prenosi da će istraga proučiti sve detalje incidenta i dati pravnu procenu akcija preduzetih prema Krasnoščenkovu.

Iz pres sevisa Komiteta kažu da u skladu sa normama međunarodnog i domaćeg prava, Ruski istražni komitet ima pravo da pokrene istragu protiv ilegalnog postupanja prema građaninu sa diplomatskim imunitetom.

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/manuelitacatani

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter