Izvor:
18.06.2017 u 00:39
0

Ruska vojska tvrdi da je ubila još dva komandanta Islamske države!

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su u ruskim vazdušnim napadima u blizini grada Deir el Zora ubijena dva komandanta Islamske države – Abu Omar al Beldžiki i Abu Jasin al Masri, prenosi Interfaks.

Saopštenje je objavljeno samo dan nakon što su objavljeno da su ruske snage možda ubile lidera Islamske države Abu Bakra al Bagdadija u vazdušnom napadu prošlog meseca, navodi Rojters.

U saopštenju se navodi da je zajedno sa dvojicom komandanata, ubijeno i 180 boraca IS.

U Vašingtonu nisu mogli da potvrdi navode ruskog ministarstva odbrane, a zapadni i bliskoistočni zvaničnici su skeptični.

Stručnjak iz Bagdada i savetnik bliskoistočnim vladama o Islamskoj državi Hišam al Hašimi kaže da je skeptičan oko današnjeg saopštenja iz ruskog Ministarstva.

On kaže da je Abu Jasin al Masri ista osoba kao i Abu al Hadž al Masri, za koga Rusi kažu da je ubijen u prošlomesečnim napadima.

Al Hašimi dodaje i da je malo verovatno da je al Beldžiki bio u Siriji u vreme napada.

tanjug.rs
Foto: Twitter/RusEmbUSA, Twitter/inusanewscom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter