Izvor: BSC happy portal
11.05.2023 u 09:44
0

ALEKSANDAR ŠAPIĆ NA „HAPPY TV“: „Tuga, patnja i bol se ne mere u tome koliko glasno plačete…“

Široki auditorijum je bio uz Hepi televiziju.

Gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji bio je gradonačelnik Beograda – Aleksandar Šapić koji je tokom ovog medijskog istupanja govorio o bezbednosnim zonama oko svih obrazovnih instituacija, novim merama, ali i spekulacijama koje su ga proteklih dana veoma potresle nakon zverskih zločina.

NEKA IM JE VEČNA SLAVA: Šapić zapalio sveće i odao počast nastradalima FOTO

  • Poslednjih sedam dana je bilo u izobilju tih priča. Bio sam sa ženom i decom, moja žena godinama živi u inostranstvu, nije želela da bude ovde dokle god se bavim politikom. Mogao sam da se razvedem, tad bi decu viđao još manje. Išao sam za prvomajske praznike tamo. Moja deca manje više rastu bez mene, kad god imam priliku idem kod njih. Neće da bude ministarka, gradonačelnica. O svom privatnim stvarima nikada ne govorim javno. Ona ne živi holivudskim životom, to je njena odluka. Ona tamo radi i bori se, dokle god se bavim ovim poslom neće da bude ovde, da deca nose taj krst, da sve što se desi u Srbiji to je zbog tate. Deca su maloletna i ja izbora nemam. Tamo sam bio kad se to dogodilo, bio sam sa porodicom, došao sam čim sam mogao. Sada su tešla vremena, moramo da pazimo šta govorimo. Svi se pitaju, gde je Šapić? Šta je trebalo da gostujem po televizijama, da se slikam, da idem da pričam kako sam mnogo tužan. Tuga, patnja i bol se ne mere u tome koliko glasno plačete. Istog dana smo izjavili saučešće porodica i rekli smo kako ćemo im pomoći na svaki mogući način. Kad ste saznali da ćemo platiti sahrane, onda kada su svi skočili će Luka Dončić platiti sahrane. Ova zemlja možda nije bogata kao neke zapadne, ali novca da sahranimo našu decu imamo, ne trebaju nam stranci. Nismo to želeli da objavljujemo medijima, to je neukusno. Zahvalio sam se Luku i agentu. To su stvari poslednjih sedam dana koje su ostavile veliki utisak na mene i od kojih ne mogu da se oporavim –  istakao je Šapić, a potom je nastavio u istom maniru:

 

  • Sedam dana mi lešinarimo, cela javnost. Ostaviti ožaloćene da na miru budu u svojoj boli, minimum sedam dana, mi nismo ni dva sata. Ispred te škole su njihovi drugari krenuli da im odaju poštu, da pale sveće, šta bi bilo da sam otišao među tu decu, ispalo bi da ih koristim, da koristim tragediju. Dan nakon druge tragedije sam u dogovoru sa gradskim većem i sa upravom grada da ispred starog Dvora da dođu građani i odaju poštu. Tu su rekli, vidi ga šta radi, neverovatno je šta se dešava sedam dana. Moja je odluka da ne vilenim u medijima. Dolazimo u tu situaciju da su veće žrtve roditelji čija deca nisu stradala, nego oni čija su poginula, šta ćemo sa njima…Svi se bojimo za svoju decu, ali stanite, ljudi. Moramo da nastavimo da živimo sa tim da je za našeg mandata se dogodio najsvirepiji zločin na ovim prostorima. Nismo uspeli da izdržimo sedam dana, sedam dana tuge. Teška su vremena, opšta je psihoza, hajde da se smirimo, da pomognemo jedni drugima. Nismo mogli da se obuzdamo! Ako ovo što nam se desilo nije opomena i znak nije da se zaustavimo, ne znam kakvo zlo treba da se desi. Ponašao sam se u skladu sa onim kako osećam. Da smo ostali bez dinara u kasi i da sam ostao bez svog dinara u kući, sigurno ne bih tražio od Luke Dončića ili stranca da plaća sahrane decu. Govorio sam o bezbednim zonama, mi spremamo to, mesecima radimo na tome. Hoćemo da definišemo bezbedne zone oko škola, vrtića, parkova. Na tome radimo zbog vršnjačkog nasilja, zbog problema bezbednosti koje nosi ovo vreme. Za par meseci ćemo imati 102 objekta. Mislili smo da se ovako nešto kod nas neće desiti, ali desilo se. Potpuno ludilo je zavladalo Srbijom. Važno je kako će prevazići opštu psihozu. Rapisujemo konkurs za beogradske lične asistente. Molim političare i one koji se bave javim poslom da povuku ručnu. Još sam zeleđen i zatečen. Zvali smo sve te porodice, šta da kažeš ljudima koji ne zna gde su… Dok sam na ovom mestu, svakome ću pomoći. „Beogradski dani porodice“ ćemo nazvati manifestaciju od posebnog značaja. Odložili smo je, ali je važno da se održi – objasnio je gradonačelnik na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter