Izvor:
18.12.2017 u 19:20
0

SEBASTIJAN KURC POLOŽIO ZAKLETVU: Zbog protesta na ulicama Beča 1.500 policajaca!

Sa 31 godinom Sebastijan Kurc je polaganjem zakletve postao najmlađi predsednik vlade ne samo u istoriji Austrije, već uopšte u svetu.

Polaganje zakletve proteklo je uz brojne proteste u Beču od kojih je jedan održan i ispred kancelarije predsednika.

Policiji je bilo prijavljeno devet demonstracija koje su organizovane na različitim delovima centra grada, da bi se povorke na kraju spojile u centru, na trgu Heldenplac, nedaleko od sedišta vlade i predsednika zemlje. Na proteste su pozvali Udruženje studenata, udruženje đaka, brojne levičarske organizacije, među kojima su bile i one najekstremnije čiji su učesnici došli, i pored zabrane, zakamuflikranog lica.

Policija je, zbog protesta uvela zonu zabrane pristupa oko vladinih zgrada u centru Beča, a tu zonu obezbeđuje oko 1.500 policajaca.

Ukoliko se Kurc bude zadržao na mestu kancelara do godina Figla kada je došao na tu funkciju, ušao bi ponovo istorijske anale, ovaj put kao šef vlade sa najdužim stažom od Drugog svetskog rata.Trenutno rekord po dužini staža kao kancelar drži Bruno Krajski, koji je od aprila 1970. do maja 1983. bio na čelu austrijske vlade.

Odlazeći kancelar Kristijan Kern ulazi u anale kao šef vlade sa najkraćim stažom od svega godinu i po.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/GloriaMagazinSrbija‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter