Izvor:
08.10.2016 u 21:28
0

SEĆANJA MILOMIRA MARIĆA, SPECIJALNO ZA HAPPYTV.RS: Evo kako su mi pred kamerama priznavali što ni ženi ne bi rekli!

Piše: Milomir Marić

Čini mi se da se za pojavljivanje ispred ekrana pripremam čitavog života, pa se pred emisiju ne pripremam ni minut. Poznajem rad svojih gostiju, znam šta su sakrili i namamljujem ih da dođu i ispričaju mi najdublje tajne. Inače, kad spremam emisiju, gledam da meni bude zanimljivo. Ako je meni zanimljivo, onda će verovatno biti i publici. Stalno imam prilku da gledam emisije gde se dosađuju i gost, i voditelj, i publika, gde vlada potpuna pomračina.

Pozivam ljude koji su izvan vidokruga javnosti, koji nisu dosadili i bogu i narodu, jer su non-stop prisutni u medijima. Biram goste koji mogu da otkriju pozadinu aktuelnih događaja, da nam otkriju šta su radili političari dok su bili na vlasti, a koji, najčešće, nisu ni bili svesni da su predstavljali pijune centara moći. Ja sam se oduvek bavio istraživanjem tabua. Radoznao sam po prirodi i dosta toga sam saznavao svih ovih godina. Još kao mlad, čitao sam o multinacionalnim kompanijama koje vladaju svetom kao i o mnogim temama za koje ni slutili nismo da će postati aktuelne danas.

Pročitao mnogo knjiga, ali želim da delujem kao da nisam pročitao nijednu. Smatram da novinar tako može doći do cilja, da oni koji dižu bune i prave skandale od sagovornika neće izvući mnogo. Meni uvek u emisijama polazi za rukom da saznam ono što me zanima odnosno da nagovorim sagovornika da to podeli sa publikom. Kažu mi neke stvari ispred kamere što ni ženi ne bi priznali.

Kad su me zvali da radim vikend program na jednoj televiziji, u to vreme, neke stvari nisu bile dozvoljene koje su danas postale standard. Na primer, u mojoj emisiji, čovek je pojeo miša! Tu su bile razne druge stvari koje su danas tipične za rijaliti programe. Reditelj je želeo da od mene napravi Minimaksa. Očigledno mu to nije pošlo za rukom i ja sam bio ukinut.

Ne znam zašto se nisam pojavljivao za vreme Miloševića, možda zato. U stvari, pojavio sam se jednom, kada sam objavio knjigu „Deca komunizma" u emisiji „Kino-oko" Dragana Babića zajedno sa bivšim Titovim saborcima.

Mogao sam da gostujem kod Ruške Jakić u emisiji „Ljubav i moda", ali samo da ćutim i glumim deo scenografije. Valjda je to tako kada se nađete na „crnoj listi". Onda sam bio pozvan da se suočim sa Vojislavom Šešeljom na “Pinku“.

Prihvatio sam izazov, jer se nisam pojavljivao deset godina na televiziji, a njima je trebao neko ko će da ga pobedi. Ja sam tada upotrebio sve “šešeljevske” metode. Rekao sam da je Enver Hodža ubio njegovog saradnika kada je saznao da je u srodstvu sa Šešeljom i kako se, na kraju, ispostavilo da on nije musliman nego Albanac. Upotrebio sam sve te izmišljotine i Šešelj je zanemeo usred emisije.

Happtv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter