Izvor:
23.10.2016 u 15:00
0

SKANDAL: Beli anđeo kao NEPRIKLADAN SADRŽAJ za Fejsbuk!

Svi korisnici društvene mreže Fejsbuk koji su u prethodnom periodu na svojim profilima objavili fotografije Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ali u jednom slučaju i čuvene freske “Belog anđela” iz manastira Mileševa, blokirani su uz obrazloženje da je sadržaj sporan jer “širi mržnju i netrpeljivost”.

-Cenzurisali su nas, na primer, samo zato što smo na fejsbuk stranici “Srbin info” podelili inače objavljen novinarski tekst o suđenjuu Ratku Mladiću. Da li bi to praktično značilo da ova društvena mreža ima pravo da ugasi sve zvanične fejsbuk-stranice medija u Srbiji koji su izveštavali o Karadžiću i Mladiću? – ispričao je za Večernje novosti Dejan Zlatanović, administrator sporne stranice.

Njemu je, kako kaže, prvo stigla privremena suspenzija naloga iza koga stoji njegovo ime kao adminsitratora, ali je ubrzo po isteku blokade primio i opomenu za isključenje zbog objavljenog statusa sa fotografijom freske “Belog anđela”.

Obrazloženje je glasilo da je reč o neprikladnom sadržaju – pojasnio je on.

Građani sumnjaju da je reč o združenoj aktivnosti bošnjačkih i hrvatskih građana, jer je za uklanjanje neprikladnog sadržaja sa Fejsbuka potrebno da stignu prijave od strane drugih korisnika ove socijalne mreže.

Telegraf.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter