Izvor:
26.09.2019 u 10:24
0

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA HAPPY PORTAL: Država pomaže majkama i nastaviće da radi na tome! (VIDEO)

Gost Happy portala bila je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović. Ekskluzivno za naš sajt, ministarka je otkrila da su pronatalitetne mere dale rezultata i da će se kroz saradnju sa drugim ministarstvima položaj roditelja u Srbiji znatno poboljšati.

– U državnim institucijama relativno retko se radi biomedicinski podpomognuta kontrola. U Valjevu je to razvijeno i oni to rade perfektno. Čak 388 beba se rodilo iz tih postupaka, a do kraja godine i preko 400. Sa najvećim zadovoljstvom smo im pomogli oko inkubatora i radićemo sve da pomognemo toj ustanovi. Kragujevac je najmlađi centar koji od prošle godine funkcioniše. Način da neko postane roditelj važno je da bude human i korektan. Agenda 2030 UN predviđa da do 2030. godine čuvamo planetu socijalnim i ekološkim merama. To podrazumeva da pomognemo najsiromašnijima. Po čuvenoj sentenci "leave no one behind" mi smo razgovarali sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave da oni u svojim sredinama mapiraju probleme i da se najugroženijima pomogne. Cela Vlada i njena ministarstva rade na poboljšanju položaja majki – rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter