Izvor: TELEGRAF.RS
15.08.2023 u 13:13
0

SNAŽAN CIKLON NAD SRBIJOM: U pojedinim delovima zemlje NEVREME već počelo, evo gde će biti najjače!

U nastavku poslepodneva lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće širom Srbije

Srbija i naš region nalaze se pod uticajem visinskog ciklona, koji nad našim područjem uslovljava kruženje vlažne i tople vazdušne mase, pa je atmosfera nad nama danas nestabilna. Položaj centra ciklona je takav da do Srbije oblačni i padavinski sistemi stižu sa istoka i jugoistoka.

Širom Srbije tokom prepodneva već je bilo pljuskova sa grmljavinom, dok je vedro i dalje u zapadnoj polovini Srbije.

U ovom času grmljavinskih sistema sa pljuskovima i grmljavinom ima u centralnim i severoistočnim predelima Srbije, naročito na području Šumadije, Pomoravlja, Podunavlja i Braničevskog okruga. Na pojedinim lokacijama očekuje se da u kratkom vremenskom intervalu padne i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru.

SPREMITE SE ZA NAGLU PROMENU: Jutro u Srbiji vedro i sveže, uveče stiže nevreme!

U nastavku poslepodneva lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće širom Srbije. Nakon 14 časova, a naročito oko 15 časova grmljavinska nestabilnost sa jugoistoka zahvatiće i šire područje Beograda, uz pljuskove sa grmljavinom.

Ipak, u noći ka sredi i u sredu ujutro u severoistočnim predelima Srbije očekuju se obilni pljuskovi i jači grmljavinski procesi.

U ovim predelima tokom noći bi palo i preko 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Današnji dan donosi Srbiji i pojačan istočni i jugoistočni vetar, koji je u košavskom području jak.

Stabilizacija vremena i povratak pravog leta očekuje se od četvrtka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter