Izvor:
24.01.2018 u 00:13
0

SPANIJA SUROVO ZAPRETILA PUDŽDEMONU: Postaraćemo se da on ne može da uđe, čak ni u gepeku!

Španija jača mere nadzora kako bi sprečila bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona da se krišom vrati u zemlju, izjavio je danas španski ministar unutrašnjih poslova Huan Ignasio Soido.

– Veoma smo zabrinuti jer ne znamo šta bi osoba koja se tako ponaša mogla da uradi – rekao je Soido

Pudždemon bi, kaže španski ministar, mogao da pokuša da u Španiju uđe helikopterom, lakim avionom ili brodom, kako bi katalonski parlament mogao ponovo da ga imenuje za lidera.

– Osmišljavamo operaciju kako se to ne bi dogodilo. Postaraćemo se da on ne može da uđe, čak ni u gepeku – rekao je španski ministar, poručivši da će "pravda, bez sumnje, sačekati Pudždemona".

Pudždemon je pobegao u Brisel lane u oktobru, nakon što je zbačen zbog proglašenja nezavisnosti Katalonije od Španije, a njegove pristalice smišljaju načine da se on vrati na funkciju iako mu preti hapšenje. Trenutno se Pudždemon nalazi u Kopenhagenu, gde se sastaje s političarima i studentima. Može da putuje po Evropi, ali se ne može vratiti u Španiju a da ne bude uhapšen.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter