Izvor:
07.12.2023 u 14:25
0

ŠAPIĆ PODELIO SJAJNE VESTI: Sportski kompleks sa bazenima na Bežanijskoj kosi biće najlepši i najsadržajniji u ovom delu Evrope (FOTO)

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas sportske terene na Bežanijskoj kosi i najavio da će ovde biti izgrađen sportski centar kakav ne postoji u ovom delu Evrope.

ALEKSANDAR ŠAPIĆ NAJAVIO: Novi pešačko-biciklistički most između N. Beograda i Ade Ciganlije

On je podsetio da je Grad Beograd pre par meseci sa Vladom Republike Srbije napravio dogovor da ovi tereni pripadnu Gradu Beogradu kako bi ih konačno uredili da izgledaju onako kako dolikuje.

– Ovo treba da bude mesto na kome će da se skupljaju, ne samo profesionalni sportisti, nego i svi građani Beograda kao i rekreativci – rekao je Šapić dodavši da je Grad Beograd pre nekoliko meseci ovde otvorio i Beogradski zavod za sport i medicinu sporta.

Prema njegovim rečima ideja je da ovo bude mesto gde će se nalaziti multifunkcionalni teren sa veštačkom travom na kome mogu da se upražnjavaju različiti sportovi, a pre svega fudbal i ragbi. Pored atletske staze gde mogu da se održavaju i zvanična takmičenja u atletici imaćemo teniske, košarkaške, padel i rukometne terene, a postoji predlog u idejnom rešenju da se grade i otvoreni bazeni – rekao je Šapić.

Naglasio je da će ovo biti sportski centar kakav ne postoji u ovom delu Evrope, sa centralnim objektom koji će da bude Beogradski zavod za sport i medicinu sporta u kom će sva beogradska deca da se pregledaju i testiraju. Nema razloga da pored Pokrajinskog i Repbličkog zavoda ne postoji i Beogradski zavod.

–Izuzetno sam uzbuđen zbog ovoga i mnogo energije smo potrošili da rešimo prelazak imovine na Grad Beograd kako bi bili u stanju da od ovog prostora napravimo ono što i doliči. To isto ćemo da uradimo sa Sportskim centrom „11. april” i bazenima. U ovom delu grada, koji dobro poznajem i u kom sam odrastao, ovo je jedina lokacija koja je opredeljena za sport. Dobro je što je Grad Beograd ovo opredelio za sport i što ovde neće biti zgrada, ranije su postojale razne dezinformacije o ovom prostoru, ali ovde se neće graditi ništa.  Ovde će biti sportski tereni, sportska igrališta koja će biti na ponos svih nas – rekao je on.

Prema njegovim rečima očekuje se da idejni projekat bude završen sledeće godine  i da se krajem godine krene u njegovu realizaciju.

–U planu je da u ovom delu grada, zajedno sa drugim bazenima imamo ukupno pet zatvorenih i tri otvorena bazena, koja će biti proširena. Ovaj deo grada ne pokriva samo Novi Beograd već i Surčin i veći deo Čukarice zbog povezanosti preko Mosta na Adi i ceo Zemun. Siguran sam da će ovaj kompleks sportskih terena sa bazenima biti najlepši i najsadržajniji kompleks u ovom delu Evrope, ako ne i šire – zaključio je Šapić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter