Izvor: tanjug
29.12.2021 u 12:40
0

SPOS APELUJE: Zaštitimo pčele – pomozimo jedni drugima

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) i Uprava za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede saopštili su danas da su zajednički radili na sprečavanju tretiranja uljane repice u cvetu, pa je šteta po pčelare sprečena, a prinos repice povećan zahvaljujući oprašivanju.

Apelovali su na pravilno korišćenje sredstava za zaštitu bilja, i upozorili da je njihovo nepravilno korišćenje gubitak za sve.

Stalno obrazovanje je neophodno, kako pčelara tako i voćara, ratara, povrtara, istakli su Uprava i SPOS-u.

– Zato apelujemo da svi iskoristimo ovaj zimski period, kako bi u predstojeću sezonu ušli potpuno spremni i pomogli jedni drugima-navodi se u saopštenju.

Od nadležnih je zatraženo da ne sprovode hemijske tretmane oko vodenih kanala jer su to prostori sa dosta medonosnog bilja i predloženo je da se ti prostori tretiraju mehanički.

SPOS i Uprava pozvali su predstavnike gradova i opština koji još nisu potpisali Deklaraciju o zaštiti pčela da to učine i tako se uključe u zaštitu pčela.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter