Izvor: BSC Happy/Tanjug
23.07.2023 u 07:44
0

NEVREME OPET POHARALO DELOVE SRBIJE: Gorele kuće, vatrogasci sprečili veću katastrofu (VIDEO)

Olujno nevreme pogodilo je i sinoć i tokom noći više delova Srbije i načinilo znatnu štetu.

Zaječar i okolina našli su se dva puta na udaru nevremena. Jak pljusak, olujni vetar i sitniji grad uz grmljavinu i munje zahvatili su Zaječar i okolinu tokom noći, a još se ne zna kolika je šteta pričinjena. Iz sela Veliki Izvor stanovnici su naveli da mnoge kuće prokišnjavaju jer su ostale bez crepova, pao je jedan dalekovod, oštećene su štale i pomoćni objekti, a selo je ostalo bez struje. I u gradu je bilo oštećenja na krovovima i elektro-mreži. U zaječarskom naselju Kotlujevac izbio je požar koji je zahvatio tri kuće. Pretpostavlja se da je uzrok požara jako nevreme koje je u večernjim satima pogodilo ovaj kraj, ali niko nije povređen. Vatrogasci su sprečili da se vatra proširi na ostatak naselja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Grad je pričinio štetu i u opštini Požega. Najviše je stradalo selo Roge, u kojem su, prema rečima predsednika opštine, stradali crepovi praktično na objektima u celom selu. Međutim, razmere štete od noćnog gradonosnog oblaka će se videti tek danas. Prvi izveštaji ukazuju na veliku štetu na stambenim objektima u Rogama, gde su stradali i voćnjaci i usevi.
Nevreme praćeno jakom kišom i olujnim vetrom je sinoć pogodilo i Beograd i zahvatilo pojedine delove grada, ali je bilo slabijeg intenziteta nego prethodnih noći. Delovi grada ostali su na kratko i bez struje.

DRAMATIČNE SCENE U NOVOM SADU: „Vrh krana završio je na našoj terasi“ (FOTO)

Zbog grmljavine usled najavljenih vremenskih nepogoda, na beogradskom aerodromu je od sinoć u 21 čas bila uvedena zabrana snabdevanja aviona gorivom, u skladu sa odredbama Zakona o vazdušnom saobraćaju i propisanoj bezbednosnoj proceduri, saopšteno je sa Aerodroma “Nikola Tesla“, nakon čega je Er Srbija saopštila da je moguće da pomenuta zabrana utiče na saobraćaj nacionalnog avioprevoznika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter