Izvor:
10.11.2016 u 02:07
0

Strašna tragedija: Prevrnuo se tramvaj, najmanje sedmoro poginulih, preko 50 povređenih, uhapšen vozač!

Najmanje sedam osoba je poginulo, dok ih je više od 50 povređeno kada se jutros prevrnuo tramvaj u južnom delu Londona, čiji je vozač uhapšen, saopštila je policija, javlja Rojters.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, tramvaj se kretao prevelikom brzinom kada je naglo ušao u krivinu, saopštili su istražitelji.

Portparol londonske Hitne pomoći rekao je da je 51 povređena osoba prebačena u bolnicu, od kojih neke sa ozbiljnim povredama.

Spasilačke ekipe su pozvane oko 06.10 sati po lokalnom vremenu nakon što je tramvaj sa dva vagona iskliznuo iz šina u blizini stanice kod centra Krojdona, velikog predgrađa južno od britanske prestonice.

Osam vatrogasnih kamiona, pet specijalističkih spasilačkih jedinica i više od 70 vatrogasaca učestvovalo je u izvlačenju osoba zaglavljenih ispod tramvaja, pri čemu su koristili tešku opremu.

Policija je saopštila da se nastavlja istraga o uzroku nesreće, koja se dogodila po obilnoj kiši.

Premijerka Tereza Mej poručila je da je mislima i molitvama uz one koji su pogođeni "tim strašnim incidentom".

Današnja nesreće je najpogubija među železničkim nesrećama u Britaniji nakon one u kojoj je sedam osoba poginulo, a 70 povređeno kada je brzi voz iz Londona iskliznuo iz šina na stanici Poters Bar severno od prestonice 2002. godine, podseća britanska agencija.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter