Izvor: Kurir.rs
02.04.2024 u 19:36
1

STRAVIČNE POSLEDICE NATO BOMBARDOVANJA! U telima Srba nađena 500 puta veća koncentracija osiromašenog uranijuma

Kod dvoje građana Srbije obolelih od kancera u organizmu je pronađena koncentracija osiromašenog uranijuma 238, 500 puta veća od dozvoljene, što je, kako za medije kaže advokat Srđan Aleksić, direktan dokaz stravičnih posledica koje je NATO bombardovanje ostavilo po ljude, a koje će se odraziti i na buduća pokolenja.

Međutim, uprkos tome što je od bombardovanja prošlo 25 godina, a tri godine od prve od ukupno 35 tužbi, koliko ih je Aleksić do sada podneo protiv NATO Višem sudu u Beogradu, u Srbiji još uvek nije doneta nijedna presuda protiv agresora, a žrtve obolele od kancera, kao i njihove porodice nisu dobile ni naznake pravde.

– Analize uzoraka naših građana uradila je dr Rita Čeli, italijanski sudski veštak. To su bili nalazi pukovnika Dragana Stojčića, koji je 280 dana boravio na KiM, i, koji je, nažalost, preminuo 2021, i Ksenije Tadić, koja živi u blizini bombardovanog Generalštaba u Beogradu. Rezultati su pokazali 500 puta veću koncentraciju uranijuma. Nigde na svetu nije pronađena tolika koncentracija u čoveku. Kod italijanskih vojnika koji su boravili na Kosovu i koji su potom oboleli od raka je, primera radi, desetostruko manja – navodi Aleksić i ističe da je kod Stojčića utvrđeno i prisustvo 21 teškog metala, a kod Ksenije čak 23.

Svi ugroženi

Obolelo i oko 7.000 italijanskih vojnika

Istraživanja i dokazi na koje se Aleksić poziva su i oni koje je uradio italijanski advokat Anđelo Fjore Tartalja, koji je zastupao ili zastupa više od 600 italijanskih vojnika koji su oboleli od kancera, a koji su u vreme NATO bombardovanja boravili u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i u BiH.

– To su bili zdravi momci koji su imali redovne lekarske preglede, ali su nakon povratka s Kosova počeli masovno da obolevaju od raka zbog osiromašenog uranijuma. Obolelo je preko 7.000 italijanskih vojnika, 400 je preminulo, a Tartalja zastupa njih oko 600 i već ima oko 400 pravosnažnih presuda u korist oštećenih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “STRAVIČNE POSLEDICE NATO BOMBARDOVANJA! U telima Srba nađena 500 puta veća koncentracija osiromašenog uranijuma”

  1. dR >gRUJIČIĆ BEŠE SE ANGAŽOVALA ZA PSLEDICE BOMBARDOVANJA URANIJUMOM ,KOD PACIJENATA I STADE, SADA POGOTOVU KAKO JE M,INISGTAR ,NEMA JE ŽIVA DA SE JAVI ILI TO SA STRAHOM IZNESE – o vUČIĆU DA NE GOVORIMO ON PRODADE sRBIJU ,PA NEĆE DA PRODAJE GRAĐANE UMRLE OD BOMBARDOVANJA . sRBIJA IMA PTROBLEM SA SVOJIM GRAĐANIMA I IZDAJNICIMA KOJI SU TU U SAMOM NARODU I U VLASTIMA. nOVI GOLI OTOK IMA SSMISLA DA SE FORMIRA I SVE IZDAJNIKE DA SE TU STRPAJU.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter