Izvor: Kurir
08.03.2024 u 14:25
0

DRŽAVA DAJE NOVAC ZA PRVI STAN: Do kraja godine 1.000 mama će dobiti sredstva za krov nad glavom

Novčanu pomoći za izgradnju, učešće u kupovini ili kupovinu stambene porodične zgrade ili kuće, odnosno stana, do sada je odobrena 614. subvencija, a novac za kupovinu prve nekretnine stigao je iz državne kase.

Nikola Selaković, ministar za rad je rekao da je 614 mama u Srbiji zaključno sa današnjim danom dobilo odobrenje novčane pomoći za kupovinu svoje prve stambene nekretnine.

– Ovo je rezultat ozbiljne politike predsednika Republike Aleksandra Vučića, koji je svojevremeno predložio izmenu i dopunu Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, Vlade Republike Srbije i naše demografske politike – poručio je ministar.

Кako je naveo, zahvaljujući upravo ovoj meri do sada je za nepune dve godine, 614 porodica dobilo ovu vrstu pomoći, jedinstvenu u Evropi. Selaković je rekao da se nastavlja sa radom i izrazio uverenje da ćemo veoma brzo, ukoliko u toku ove godine, doći do brojke od preko 1.000.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter