Izvor: Tanjug
06.10.2023 u 21:25
0

SUD U HAGU: Specijalni sud uhapsio Bahtjarija i Januzija zbog zastrašivanja svedoka

Specijalni sud za zločine OVK u Hagu saopštio je danas da su predstavnici tužilaštva tog suda na KiM uhapisli Ismeta Bahtjarija i Sabita Januzija zbog zastrašivanja svedoka tokom krivičnog postupka.

„SRBIJA POŠTUJE SVOJ TERITORIJALNI INTEGRITET“: Dačić napustio grupno fotografisanje u Tirani zbog zastave tzv. Kosova

Prebačeni su u pritvorsku jedinicu Specijalizovanih veća Kosova u Hagu i pojaviće se pred sudijom za prethodni postupak u najkraćem roku. Bahtjari i Januzi su uhapšeni zbog krivičnih dela protiv sprovođenja pravde, uključučući zastrašivanje tokom krivičnog postupka iz člana 387. krivičnog zakonika Kosova iz 2019. godine i ometanje službenih lica u obavljanju dužnosti, što predstavlja kršenje zakona o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu.

Sudija za prethodni postupak je našao da postoji osnovana sumnja da su Bahtjari i Januzi pokušali da odvrate svedoka od svedočenja u postupku pred Specijalizovanim većima, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je Misija EULEX obezbedila operativnu i logističku podršku Specijalizovanom tužilaštvu u skladu sa svojim mandatom i prema zakonima, kao i kosovska policija. “Specijalizovano tužilaštvo smatra zastrašivanje svedoka, odmazdu prema svedocima i sprečavanje sprovođenja pravde krajnje ozbiljnim delima i nastaviće da istražuje i krivično goni svakoga ko je uključen u takve slučajeve“, dodaje se u sapštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter