Izvor:
15.05.2019 u 05:37
0

SVETSKI DAN PORODICE DANAS U PRIHVATILIŠTU ZA DECU! Stanosavljevićeva ističe: Grad Beograd maksimalno doprinosi podsticanju rađanja!

Međunarodni dan porodice, 15. maj, danas će u Beogradu biti obeležen u Prihvatilištu za decu, a u okviru manifestacije "Igre bez granica", najavila je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

U tom prihvatilištu zbrinuto je od početka godine 117 dece, a trenutno 25 dece koristi njihove usluge, rekla je Stanisavlevićeva.

Povodom Međunarodnog dana porodice, Sekretarijat za socijalnu zaštitu podseća da porodica i porodične vrednosti predstavljaju centralno i najvažnije mesto svakog društva, a sekretarka podseća da je Generalna skupština UN 15. maj proglasila Svetskim danom porodica koji je prvi put obeležen 1994. godine, pod sloganom "Da porodični dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i dece".

Veoma je važno obezbediti najbolje moguće podsticaje i mere koji kumulativno, kooridinisano i zajedno doprinose očuvanju i unapređenju porodice – rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je dodala da Grad Beograd maksimalno doprinosi podsticanju rađanja, kao i pružanju podrške porodicama s decom, obezbeđujući finansijsku podršku porodiljama.

Kako je navela, u 2018. primljeno je 18.086 zahteva za novčanu naknadu porodiljama sa teritorije grada, a za te namene iz budžeta Beograda isplaćeno je 321.180.000 dinara.

Prema njenim rečima, Grad Beograd u sklopu delatnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu najdirektnije pruža podršku očuvanju porodice, naročito onim porodicama koje se usled negativnih socijalnih indikacija nalaze u riziku.

Ako imamo snažnu porodicu, imaćemo i snažniju zajednicu. Snažna porodica je tu da pomogne svakom svom članu da se oseća ispunjenije i bolje. Porodica može i treba da bude ujedinjena kako bi stvorila bolji svet za sve nas – zaključila je Stanisavlevićeva.

Ove godine UN obeležavaju Međunarodni dan porodice s temom "Porodica i klimatske promene".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter