Izvor:
06.09.2017 u 00:14
0

TRAMP PROTIV MIGRANATA: Ukinuo program zaštite od deportacije!

Američki predsednik Donald Tramp stao je danas u odbranu svoje odluke o ukidanju imigracionog programa koji od deportacije štiti 800.000 mladih imigranata koji su ilegalno ušli u SAD dok su bili deca, uz obrazloženje da "američki radnici" moraju biti na prvom mestu.

"Naš prvi i najvažniji prioritet u sprovođenju imigracione reforme mora biti da povećamo broj radnih mesta, plate i bezbednost američkih radnika i njihovih porodica", navodi se u saopštenju Trampa objavljenom po obelodanjivanju te odluke, prenosi agencija Frans pres.

Američki ministar pravde DŽef Šešns je danas objavio tu odluku, kojom je okončan program koji štiti od deportacije takozvane "dreamers" (sanjare), odnosno ljude ilegalno dovedene u SAD dok su bili deca

"Od danas se neće obrađivati nijedan novi zahtev", istakao je Sešns.

On je, najavljujući ovaj čin, rekao da će Kongresu dati šest meseci da odluči o alternativi.

Sudbina onih koji imaju takav status neće se menjati do 5. marta 2018, a administracija je odredila taj šestomesečni rok kako bi Kongres mogao doneti zakon o tome.

"Kongrese, spremi se da uradiš svoj posao – DACA!", napisao je Tramp na Tviteru, prenosi AP.

Programom DACA, koji je prihvatio bivši američki predsednik Barak Obama, omogućeno je privremeno odlaganje deportacije za skoro 800.000 kvalifikovanih kandidata, tako što su im izdate radne dozvole na dve godine sa mogućnošću produženja važenja.

Tim programom, stotine hiljada mladih imigranata bez ličnih dokumenata bili su zaštićeni od izgona iz zemlje, i bilo im je omogućeno da studiraju i rade u SAD.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter