Izvor:
03.07.2018 u 05:59
0

TREĆI PUT U PJONGJANGU ZA TRI MESECA: Pompeo opet kod Kima!

Državni sekretar SAD Majk Pompeo sprema se da ove nedelje ponovo poseti Severnu Koreju, dok stručnjaci upozoravaju da su planovi administracije američkog predsednika Donalda Trampa da u roku od godinu dana “rasturi” severnokorejske programe nuklearnog naoružanja i raketa u isto vreme nerealni i riskantni, prenosi AP.

Stejt department je objavio da će Pompeo u petak, 6.jula, stići u posetu Pjongjangu, treću za tri meseca.

Ovo će biti prva poseta nekog visokog zvaničnika SAD od istorijskog sastanka Tramp sa liderom Severne Koreje Kim Džong-unom, održanog 12. juna u Singapuru, na kojem se Kim obavezao na "potpunu denuklearizaciju" korejskog poluostrva.

Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je prethodno da SAD imaju plan za okončanje programa za razvoj nuklearnog oružja i balističkih raketa Severne Koreje "za godinu dana", a neki eksperti iznose otvorene sumnje da je to moguće.

Bolton je u intervjuu za "Si-Bi-Es" najavio da će Pompeo uskoro razgovarati o tome sa Pjongjangom.

"Državni sekretar Majk Pompeo razgovaraće o tome sa Severnokorejcima u bliskoj budućnosti, o tome kako zaista demontirati ceo njihov program oružja za masovno uništenje i balističke rakete za godinu dana", rekao je Bolton.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter