Izvor: Tanjug
17.08.2022 u 09:07
0

TROPSKI TALAS SE VRATIO, RHMZ IZDAO NARANDŽASTO UPOZORENJE: Evo kad nas čeka osveženje i blagi pad temperature!

Do petka na području Srbije veoma toplo. Maksimalna temperatura danas od 32 do 35, sutra od 34 do 37, a u petak na jugu i istoku Srbije lokalno i do 39 stepeni.

„Na području Beograda najviša temperatura danas oko 34, sutra najtoplije oko 37, a u petak do 35 stepeni“, upozorava RHMZ.

VREMENSKA PROGNOZA ZA SREDU 17. AVGUST: Danas sunčano i toplo, moguć slab vetar!

Upaljen meteo alarm

U Srbiji su danas na snazi žuti i narandžasti meteo alarm zbog esktremno visoke temperature. Narandžasti alarm upaljen je za predeo Banata, Bačke, Srema, Pomoravlja i istočne Srbije, dok je u ostalim delovima naše zemlje na snazi žuto upozorenje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kada je na snazi narandžasto upozorenje to znači da je vreme opasno.

„Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe“, upozoravaju iz RHMZ-a.

Sa druge strane žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, navode iz RHMZ-a.

Vreme narednih dana

U četvrtak sunčano i još veća vrućina, uz temperaturu malo iznad 35°C, a ponegde blizu 40°C. Vetar slab severozapadni, a krajem dana južni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 15°C do 23°C, a maksimalna od 35°C do 39°C. Uveče suvo i toplo. U petak popodne osveženje sa lokalnim pljuskovima stiže prvo na sever i zapad Srbije, dok će na jugu Srbije biti vruće, oko 40°C. U subotu svuda svežije i prijatnije vreme sa povremenim lokalnim pljuskovima. U nedelju i ponedeljak sunčani periodi i takođe prijatna temperatura, malo ispod 30°C.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter