Izvor:
06.09.2016 u 15:09
0

TUGA NA JUGU: U eksploziji bombe poginuli OTAC i 4-GODIŠNJA DEVOJČICA ispred škole!

Četvorogodisnja devojčica i njen otac poginuli su danas kada je ispred škole na jugu Tajlanda, gde besni pobuna, eksplodirala bomba skrivena u motorciklu, saopštile su lokalne vlasti, javlja AFP. Eksplozivna naprava, koja je bila uglavljena u rezervoar za gorivo parkiranog motorcikla, eksplodirala je u trenutku kada su učenici i nastavnici jutros ulazili u školu u oblasti Tak Baj u provinciji Narativat.

Poginule su dve osobe – otac i ćerka – rekao je francuskoj agenciji policijski detektiv u Tak Baju Nopdol Kingtong.

Bomba je aktivirana daljinskim putem u tretnutku kada su se nesrećni muškarac i njegova ćerka približavali školskoj kapiji na motorciklu, dodao je on. Neimenovan bolnički izvor rekao je da je u eksploziji ranjeno desetak odraslih osoba, među kojima su, kako je naveo, svi muslimani.

Bomba je bila namenjena ubijanju bez pravljenja razlike među žrtvama, kako pokazuje četvorogodišnja žrtva – rekao je pukovnik Pramote Prom-in, portparol tajlandske vojske na jugu zemlje.

Etnički malajski pobunjenici na takozvanom "dubokom jugu" Tajlanda godinama uzimaju na nišan škole i nastavnike, koji se smatraju simbolima tajlandske državne moći nad tim kulturno drugačijim regionom sa muslimanskom većinom. Više od 6.500 ljudi, većinom civila, ubili su pobunjenici i tajlandske bezbednosne snage od 2004. godine u najjužnijm provincijama koje se graniče sa Malezijom. Policija i vojnici redovno prate nastavnike i decu do i iz škole u najopasnijim, takozvanim "crvenim zonama". Pobunjenici su do sada ubili veliki broj nastavnika, neke i ispred učnika.Proteklih nedelja, pobunjenici su se vratili na napade na "meke" civilne mete, posle višemesečnih napada na bezbednosne zvaničnike, zaključuje francuska agencija.

Tanjug
Foto: Twitter/AsCorrespondent

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter