Izvor: Happy BSC
14.09.2021 u 13:46
0

U EMISIJI „SAVETNIK“ NA TV HAPPY VETERINAR PORUČUJE: Agresivnost životinja je odbrambeni mehanizam!

Koliko brinemo o svojim kućnim ljubimcima? Da li su nam obaveza ili zadovoljstvo?

Na ova i slična pitanja odgovor smo dobili u emisiji „Savetnik“ kod Jovana Romanića. Gost je bila veterinar Klara Ćurčin :

PROČITAJTE JOŠ: VREMENSKA PROGNOZA ZA SUTRA: Evo kakvo nas vreme očekuje!

– Nismo dovoljno obavešteni o kućnim ljubimcima. Većina vlasnika kućnih ljubimaca je prešla granicu životinja-čovek. Previše humanizujemo i očekujemo da životinja ima ljudske osobine.

Na pitanje koja je razlika između kućnog ljubimca na selu i u gradu:

PROČITAJTE JOŠ: KORONA UZIMA DANAK: Uvedena vanredna situacija!

– U ruralnim delovima vi ne vidite bolesne životinje, jer kad su bolesni postaju plen i one se sklone. Da li će preživeti, zavisi od uslova. Od deset mačaka vidite tri, a niste videli onih sedam bolesnih, povređenih. U selima su bitne samo životinje koje donose materijalnu dobit. U urbanim sredinama je to drugačije. 

U vezi sa ishranom životinja, rekla je:

– Životinja jede alavo ako je pod stresom i ako se plaši da će ostati bez hrane.

Kada je reč o opasnosti koja vreba od velikih pasa, veterinar je kazala da postoji razlika zašto ljudi drže pse. Neki drže iz zadovoljstva, neki iz zaštite:

– Psi nisu vrsta koja ubija, već samo ako se osećao ugroženo. A, dlaka pasa ne predstavlja problem. Meša se problem alergije i dlake, tako da zdrava životinja nije opasnost u kući.

Klara je ispričala zanimljivu priču o rotvajleru gde se vlasnik jako trudio u vezi sa svojim psom i nikada se nije osetila agresija ni ništa slično.

Zaključak je da bi trebalo da budemo svesni kakvu životinju gajimo.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCQEXV1FhjpMXVYIJJCQPfLg

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter