Izvor: Happy BSC
30.05.2022 u 22:21
0

U UKRAJINI JE REPRIZA STRADANJA SRBA: Direktno sa fronta o užasima postapokaliptičnog Mariupolja

Ratni reporter Danijel Simić koji izveštava sa ratišta u Ukrajini istakao je da je tokom svog boravka u Mariupolju, koji, kako je naveo, izgleda postapokaliptično, sa mrtvim ljudima po ulici, bio u fabrikama “Azovmaš” i “Iljič” neposredno pošto su napuštene.  

– Čitav Mariupolj je kao spavaonica za metalski kompleks. Grad je razrušen, ali požar je učinio mnogo više od granatiranja. Čitavi stambeni blokovi su potpuno izgoreli. Ljudi žive u podrumima, jer su kuće sravnjene sa zemljom. Niko od njih više nema suza. Na tri metra od ulaza leži mrtav “Azovac”, a oni na par metara odatle kuvaju i pitaju kada će biti sklonjen – kazao je Simić.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je rekao da se situacija u Mariupolju veoma brzo počela rešavati i dodao da sledeći put kada je došao nije zatekao mrtve ljude po ulici.  

– Rat nije igračka. Uspeo sam da dobijem dozvolu i odem na liniju u Donjecku koja je vrlo opasna. Pripadnici Narodne milicije otkrivaju lice i pričaju ko su i šta su, dok ruski ugovorci koji su tu došli na ispomoćimaju naređenje da ne pokazuju lice. Snimio sam jedan intervju sa maskiranim čovekom koji se predstavlja kao Nevski, to mu je kodno ime. Kada sam došao sa Krima u Moskvu vojnim avionom dobio poruku da je taj čovek poginuo i da je transporter na kome sam se vozio uništen – rekao je on.  

Simić je rekao da u smislu erozije srpske nacije ne vidi ozbiljnu razliku između Makedonske pravoslavne crkve koju su 1967. godine napravili komunisti, Crnogorske pravoslavne crkve i Hrvatske pravoslavne crkve koju je osnovao ustaški režim NDH-a, u odnosu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.  

– U Ukrajini je neosporiva paralela sa Crnom Gorom koja je takođe strateški unakazila srpski narod. Mi smo okruženi NATO-om i u ovim trenucima prisiljeni da balansiramo. To smo radili i 90.-ih – kazao je on.  

On je istakao da je Zelenski zabranio ruski jezik u Ukrajini na način da vas komunalni policajac može kazniti ukoliko jezik upotrebljavate u svakodnevnom životu i dodao da se to desilo u bilo kojoj drugoj zemlji da se zabrani drugi službeni jezik to bi bio ozbiljan faktor o kome bi se razgovaralo u smislu ljudskih nacionalnih prava.  

– Sve što je nama ovde rađeno 90.-ih godina to je bila samo priprema na jednoj maloj skali onome što će raditi Rusima u Ukrajini. Za sada je Rusija povukla crtu i odlučila da se usprotivi Ukrajini. Ako Rusi imaju kakvih problema, oni dolaze iz glave. Oni imaju veliki problem poslednjih 30 godina da nisu napravili novi ideološki sistem koji bi se ulio u prostor iz kojeg se izlio Sovjetski Savez. Ideologija “Proleteri svih zemalja ujedinite se” je istekla negde, a ništa noo nije učinjeno – istakao je on i dodao da će Rusi imati ozbiljne probleme u ideološkom ratovanju i da im je sada preče da bolje stoje u ekonomiji nego vojno.  

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter